8 tipuri de exercitii fizice pentru depresie

Depresia este o tulburare afectiva ce poate avea un impact major asupra vietii unei persoane. Exista multe tratamente disponibile pentru depresie si anxietate, inclusiv medicamente si terapie, dar una dintre cele mai eficiente metode de a gestiona simptomele depresiei este prin exercitii fizice regulate.

S-a dovedit ca exercitiile pentru depresie ajuta la imbunatatirea simptomelor acesteia prin cresterea nivelului de endorfine, hormoni ce cauzeaza o senzatie de bine si au efecte analgezice naturale. Exercitiile fizice, de asemenea, au efecte pozitive asupra starii de spirit prin cresterea nivelului de serotonina, un alt hormon care este implicat in reglarea vibe-ului.

Aceste exercitii pentru depresie pot fi efectuate intr-o varietate de forme, de la activitati usoare, cum ar fi mersul pe jos sau yoga, pana la antrenamente mai intense, precum alergatul sau ciclismul. Indiferent de forma aleasa, este important sa alegi o activitate care te face sa te simti confortabil si poate fi integrata usor in rutina ta zilnica.

In final, rolul principal al exercitiilor fizice pentru depresie este sa reprezinte tehnici de relaxare psihica, prin care sa se realizeze calmarea emotiilor.

 

8 tipuri de exercitii fizice pentru depresie

  1. Dansul

Dansul poate fi o activitate distractiva ce ajuta la gestionarea simptomelor depresiei prin cresterea nivelului de endorfine. In plus, ajuta si prin faptul ca reprezinta o modalitate de exprimare a emotiilor. De aceea, poate fi folosit excelent ca exercitii pentru combaterea depresiei.

Exista diferite stiluri de dans, cum ar fi salsa, tango sau dansul modern, care pot fi adaptate si practicate atat individual, cat si in grup. Dansul poate ajuta la imbunatatirea increderii in sine si la cresterea conectarii sociale.

 

  1. Antrenamentul cu greutati

Cand ne gandim la antrenamentul cu greutati, ne vine in minte doar imbunatatirea fortei fizice. Totusi, aici se intampla si cresterea increderii in sine.

El poate fi o modalitate excelenta de a te elibera de stres. De ce? Pentru ca este o activitate concentrata si contribuie la o stare de spirit buna datorita endorfinelor.

 

  1. Yoga

Exercitiile yoga fac minuni pentru depresie si anxietate. Acestea iti imbunatatesc flexibilitatea, te relaxeaza si te conecteaza cu propriul corp si minte.

Yoga are darul si puterea de a te duce intr-o stare de meditatie si respiratie profunda, ambele deosebit de importante pentru depasirea depresiei.

 

  1. Exercitiile de respiratie

Ele te pot ajuta la relaxarea corpului si a mintii, respectiv la reducerea stresului. Exercitiile de respiratie pot fi practicate oriunde si oricand, si pot fi adaptate la orice nivel de fitness sau abilitate.

Cele mai utile tehnici de relaxare cuprind exercitii care prin respiratie linistesc, inainte de toate, anxietatea. Apoi apar modificari si in ceea ce priveste depresia, dar este nevoie de multa rabdare si consecventa. Schimbarile nu apar cum ai bate din palme.

 

  1. Inotul

Inotul nu numai ca ofera o conditie fizica excelenta, dar poate fi si o solutie impotriva stresului. In acest fel, vei constata diferente semnificative si pe latura pozitivitatii, avand o stare psihica mai buna.

Inotul poate fi practicat atat in interior, cat si in exterior, adaptandu-se la orice pregatire fizica. Astfel, nu trebuie sa astepti sa se incalzeasca afara, ci poti incepe sa-l practice chiar de astazi.

 

  1. Jogging-ul

Alergatul sau jogging-ul te conecteaza cu natura. Imediat te vei simti mai bine, vei observa frumusetile marunte cu care ne bucura lumea inconjuratoare.

Jogging-ul face parte din exercitiile pentru depresie care te vor si energiza. Astfel incat, vei putea privi putin dincolo de starile neplacute care te incearca.

 

  1. Pilates

Aceasta este o forma de exercitii pentru depresie care se concentreaza pe imbunatatirea flexibilitatii, fortei si echilibrului. Asta poate contribui la o stare de bine fizica si emotionala.

O alta caracteristica este aceea ca Pilates poate fi un exercitiu meditativ, care poate ajuta la concentrarea pe prezent si la reducerea gandurilor negative.

 

  1. Ciclismul

Ciclismul te mentine in forma, te tine la aer curat, in comuniune cu natura, si te relaxeaza. Cui nu-i place o plimbare cu bicicleta? In plus, ciclismul poate fi un exercitiu social, atat prin participarea la curse sau grupuri de ciclism, cat si prin calatorii in grup.

Ciclismul este benefic pentru sanatatea fizica, cum ar fi scaderea in greutate, imbunatatirea sistemului cardiovascular, imbunatatirea flexibilitatii si a tonusului muscular.

Prin aceasta activitate, iti va reveni setea de explorare si aventura!

 

Este important sa se inceapa cu un antrenament de exercitii fizice pentru depresie incet, cu foarte multa rabdare. Abia apoi sa se creasca gradat intensitatea si durata acestuia. Conteaza si stabilirea unui program de exercitii regulat si sa se mentina aceasta rutina pentru a obtine beneficiile maxime. Consecventa aduce rezultate formidabile!

Incearca chiar acum programul nostru de fitness Focus 5 pentru o experienta la superlativ, care te va ajuta sa privesti lucrurile dintr-o noua perspectiva.

Nu uita sa consulti medicul inainte de a incepe orice program de exercitii fizice, mai ales daca ai o afectiune medicala preexistenta sau iei medicamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *