11 alimente care ajuta la scaderea anxietatii

A trecut mai bine de un an de cand ne confruntam cu pandemia. Lucram de acasa, nu mai putem participa la evenimente publice si ne limitam iesirile cu familia si prietenii. Pe langa toate astea, se mai adauga si panica continua ca noi sau cei dragi noua se vor imbolnavi.

Fiecare dintre elementele de mai sus are consecinte negative asupra psihicului, iar anxietatea atinge cote alarmante. Nimic din ceea ce facem nu pare suficient de bine si vrem din ce in ce mai mult de la noi insine.

Este un drum cu o singura directie, care duce la epuizare si cedare psihica, respectiv fizica. Din fericire, daca ti-ai dat seama ca te confrunti cu simptome ale anxietatii, inca nu e prea tarziu sa iei atitudine si sa schimbi ceva.

Alimentatia este foarte importanta si influenteaza in mare parte latura psihica. Astfel, mancarea sanatoasa poate fi folosita ca remediu sau tratament impotriva anxietatii. Bineinteles, vindecarea anxietatii este un proces de durata, care cuprinde, printre altele, munca cu propria persoana si multa relaxare.

In articolul de azi iti impartasim, deci, cum tratam anxietatea cu ajutorul fructelor, legumelor si a altor produse alimentare (uneori bauturi) eficiente.

 

11 alimente care ajuta la scaderea anxietatii

  1. Spanacul

Magneziul este cel mai recunoscut mineral pentru proprietatile tale de calmare a creierului. Cu cat mananci spanac mai des, cu atat te vei simti mai linistita si anxietatea va disparea.

In cazul in care nu esti o mare fana a spanacului, ai noroc pentru ca poti opta pentru orice alte frunze verzi. Magneziul se regaseste in toate.

 

  1. Cafeaua

O cana sau doua de cafea pe zi te umple de energie si iti imbunatateste semnificativ starea de spirit. Totusi, tine cont ca oamenilor mai sensibili le este suficienta o singura cana.

De asemenea, chiar daca iubesti cafeaua, nu exagera cu ea. Cofeina consumata in cantitati prea mari produce stari de agitatie, neliniste si stres.

 

  1. Sardinele

Acesti mici pestisori nu sunt indragiti tocmai de toata lumea. Noi iti spunem insa sa le dai o sansa, deoarece iti vor fi un bun aliat in lupta cu starile de anxietate.

Sardinele sunt bogate in omega 3, care ajuta la indepartarea anxietatii si a depresiei.

 

  1. Ceaiul

Faci cumva parte din categoria femeilor ce au un ritual al ceaiului, la care nu renunta niciodata? In eventualitatea in care raspunsul este nu, sa stii ca ceaiurile contribuie la relaxare.

Pentru rezultate maxime, opteaza pentru ceaiurile de musetel si lavanda, ce au beneficii garantate de linistire si calmare. Ai grija doar sa nu bei prea mult ceai, pentru ca multe sortimente contin cofeina.

 

  1. Ovazul

Indiferent ca ne place sau nu sa aflam asta, carbohidratii au darul de a ne creste nivelul de serotonina din organism. Practic ne ajuta sa fim mai fericite.

Vestea buna e ca ovazul contine carbohidrati complecsi, care sunt la fel de priceputi la acest capitol precum carbohidratii simpli, dar sunt foarte hranitori si sanatosi.

 

  1. Apa

Bea cat mai multa apa pe tot parcursul zilei! Nu apreciem indeajuns hidratarea. Apa ne mentine vii si corpul capabil de miscare. Si gandim mai bine datorita ei.

De aceea, lipsa apei din organism aduce stari de frica si neliniste, epuizare si lipsa puterii de concentrare.

 

  1. Ciocolata neagra

Ciocolata este o placere vinovata, doar ca de aceasta data este si una extrem de binevenita. De ce? Pentru ca ciocolata neagra (de preferat cea cu peste 70% cacao) ne energizeaza si pune mintea la incercare.

Din nou, este vital sa nu exagerezi cu ea, fiindca asemenea ceaiului si cafelei, are in compozitia sa cofeina.

 

  1. Laptele

Nu degeaba este recomandata o cana cu lapte inainte de culcare, pentru un somn odihnitor. Laptele calmeaza si relaxeaza.

In plus, contine vitaminele B2 si B12, care sunt foarte benefice pentru sanatatea sistemului nervos.

 

  1. Fructele de padure

Fructele de padure sunt nu numai gustoase, ci si un sprijin de nadejde cand ai de-a face cu tulburarile de anxietate. Ele se aseaza protectiv intre tine, anxietate si cauzele acesteia.

Cum reusesc? Simplu: prin intermediul antioxidantilor lor, ce reduc stresul si inclusiv sentimentele declansate de depresie.

 

  1. Un pahar de vin

Seara, dupa o zi lunga si obositoare, un pahar de vin in mana atunci cand te uiti la televizor alaturi de cineva drag este poate tot ce ai nevoie.

Vinul, baut in cantitati moderate (nu mai am mult de un pahar femeile si doua pahare barbatii), te relaxeaza, indeparteaza senzatia de stres si elimina tensiunea musculara determinata de anxietate.

 

  1. Portocalele

Nu-i asa ca iarna te simti mai bine imediat ce intri in casa si te loveste din plin mirosul imbatator al portocalelor?

Vitamina C prezenta in aceste fructe este incredibil de utila la reducerea anxietatii si punerea intr-o alta perspectiva a situatiilor care te nelinistesc.

 

Incearca sa incluzi in dieta ta zilnica macar o parte din aceste alimente chiar de azi! Vei constata repede diferentele: mintea ta va fi mai limpede si vei vedea ca da mai multa performanta atunci cand esti relaxata.

Te invitam sa inveti sa mananci sanatos cu programele nutritionale de la TonusApp! Ia-o pas cu pas si pentru inceput achizitioneaza RESTART DETOX.

P.S.: Nu uita ca nu se prea poate vorbi despre anxietate daca faci sport cu regularitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *