Start la detoxifiere cu Restart Detox Plan

Un program de detoxifiere poate imbraca multe forme (uneori, nu cele mai reusite si sanatoase). In mod normal, un program de detoxifiere ar insemna renuntarea la zaharul din alimentatie si la tot ce se poate converti in zahar si inlocuirea cu alimente, multe alimente sanatoase).  De cele mai multe ori, il luam in considerare daca avem o stare generala deficitara, ne simtim rau in general, avem o permanenta stare de slabiciune, apatie, dureri de cap, alergii sau durere musculara. Aceasta fara a vorbi de probleme de sanatate mai serioase, diverse afectiuni sau boli autoimune.

Vorbim cu Gabriela Nedelea, consultant nutritionist TonusApp, despre ce este si la ce sa ne asteptam de la un program de detoxifiere.

Ce este Restart Detox Plan ?

Restart este un program nutritional pe faze, bland cu organismul, ce respecta fiziologia omului si este bazat pe stiinta medicala. Procesele de detoxifiere se fac constant de catre organele de detoxifiere: ficat, rinichi, plamani, sistem limfatic, piele. Organismul nostru are o capacitate uimitoare de a detoxifia, secunda de secunda, toate substantele periculoase care ajung în organism. Insa, expunerea repetata atat la toxinele exogene (poluare, fum de tigara, consumul de medicamente, alcool, anticonceptionale, etc),  cat si la cele endogene, fac ca organele de detoxifiere sa ”munceasca mai mult” pentru a inactiva sau a ”depozita temporar în tesutul adipos” aceste toxine.  Procesele de detoxifiere, sunt consumatoare de substante stocate (vitamine, minerale, aminoacizi, fitosteroli, etc) si alimentatia este singura care are capacitatea de a reduce nivelul de substante toxice din organism.

Cum ne dam seama ca am avea nevoie de un proces de detoxifiere (insemnand o acumulare crescuta de toxine in organism)?

Cand simtim oboseala, dureri de cap inexplicabile, slabiciune, dureri musculare sau articulare neexplicate, sindrom de colon iritabil, cresterea sau scaderea în greutate, prurit (mancarimi ale pielii, mai ales la persoanele constipate), etc., organismul nostru ne trimite semnale pe care trebuie sa stim sa le decodificam.

 Unele boli sunt strans legate de nefunctionarea corecta a proceselor de detoxifiere si a eliminarii toxinelor, cele mai studiate si intim corelate fiind : obezitatea, bolile autoimune, cancere, dezechilibre hormonale, infertilitate, Alzheimer, Parkinson, etc.

Cum este construit programul Restart?

Restart este un program de detoxifiere gandit etapizat, astfel incat organismul sa se poata adapta cu usurinta la schimbarile care apar. Vei gasi mese usor de preparat, usoare si gustoase, suplimente naturale si retete de smoothie– uri mai mult decat delicioase si consistente. În primul rand, programul alimentar elimina, pe rand, alimentele care sunt mai greu de digerat, mai exact  proteinele de origine animala: intai carnea, apoi lactatele, si apoi substantele cu potential  proinflamator: pestele si ouale.

In prima etapa, se elimina carnea, proteina completa si cea mai greu de digerat de catre organism.

Etapa a doua a programului vizeaza alimentatia exclusiv din surse vegetale, bine echilibrata din punct de vedere proteic, pentru a asigura tot profilul de aminoacizi si o digestie usoara.

Etapa a treia este reprezentata de alimentatie lichida timp de maxim 3 zile, dar bine echilibrata din punct de vedere a fibrelor si proteinelor (pentru a avea o pierdere cat mai mica de masa musculara).

Etapa a patra este pasul facut cu blandete catre alimentatia solida, fara a epuiza prea multe rezerve si aducand alte substante adjuvante pentru detoxifiere, ce nu au fost aduse de alimentatia lichida.

Etapa a cincea este etapa de trecere treptata, în sensul invers al excluderii alimentelor de origine animala, începand cu ceea ce este cel mai usor de digerat si elementul cel mai dens nutritiv – oul (alimentul complet).

****

Si beneficii..?

Un program de detoxifiere facut corect ne poate aduce multiple beneficii. Cel mai important dintre acestea este imbunatatirea starii de sanatate. Beneficiem, insa, si de un restart al organismului, kilograme in minus si disparitia „poftelor”, stare generala buna si chiar reevaluarea stilului de viata.

Informatii complete despre acest program si procesul de detoxifiere gasesti in aplicatia TonusApp, programul Restart Detox Plan. Descarca TonusApp gratuit din Appstore sau Google Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *