8 trucuri prin care sa dai startul unui program consecvent de plimbare si sa il mentii

Daca a trecut ceva vreme de cand ai facut ultima data sport in toata regula, nu e o idee buna sa te apuci direct de fitness. Acest antrenament fizic s-ar putea dovedi prea solicitant dupa o pauza lunga si e posibil sa te sperie intr-atat incat sa renunti la idee.

Pasii mici sunt cei care te duc la destinatia mult visata, iar noi te sfatuim sa ii faci… la propriu. O plimbare banala prin parc sau oriunde vrei tu poate fi exact ceea ce ai nevoie, dar trebuie facuta in fiecare zi, bineinteles.

Sigur, o plimbare de o zi, la munte, cu bicicleta suna mult mai bine… Problema e ca nu ne permit timpul si diverse circumstante s-o facem atat de des pe cat ne-am dori. Iar in cazul in care vrem sa ajungem sa facem fitness pentru a fi in forma, trebuie sa ne adaptam.

Aplicatia cu exercitii de fitness pentru femei TonusApp te asteapta cu super antrenamente, insa vreo luna inainte de a-i „da bataie”, iti recomandam…

 

8 trucuri prin care sa dai startul unui program consecvent de plimbare si sa il mentii

  1. Incepe doar cu cateva minute

Perioada optima de plimbare spun specialistii ca este de 150 de minute pe saptamana. In cazul in care nu vrei sa fii epuizata, nu incepe cu atat. Nici pe aproape.

50 de minute reprezinta un interval de timp perfect pentru prima saptamana. Il poti sparge in sesiuni de cate 10 minute de luni si pana vineri. Dupa ce te-ai obisnuit cu plimbarea, dubleaza timpul si… apoi fa-o din nou.

 

  1. Fixeaza-ti obiective clare

Nu lasa nimic in voia intamplarii. Stabileste-ti cu atentie atat minimul de minute pe care le vei petrece pe traseu, cat si locurile prin care vei trece. Accepta doar prelungirea perioadei, nici intr-un caz scurtarea ei.

Si, evident, analizeaza cand iti e cel mai convenabil sa mergi la plimbare. De exemplu, unii oameni prefera plimbarea dimineata, pentru a-si limpezi gandurile si a se energiza, in timp ce altii se relaxeaza prin intermediul ei seara.

 

  1. Foloseste echipament corespunzator si aplicatii utile

Plimbarea ca antrenament fizic trece putin de nivelul celei oarecare. Prin urmare, este esential sa te pregatesti macar putin pentru a-i face fata.

Imbraca-te sport, cu haine confortabile ce nu sunt nici prea stramte si nici prea largi. Pune accentul pe incaltaminte, sa nu cumva sa te jeneze in vreun loc, caci asta poate transforma plimbarea intr-un cosmar.

In final, asigura-te ca ai telefonul incarcat pentru a asculta muzica, un podcast sau o carte audio si ai instalat o aplicatie eficienta de monitorizara a pasilor pe care ii parcurgi.

 

  1. Ia cu tine o prietena sau animalul de companie

Propria companie e draguta, dar nu chiar la nesfarsit. Cateodata simtim nevoia sa avem un alt suflet alaturi, care sa anihileze sentimentul acela trist de singuratate.

Te poti plimba cu o prietena, fiind ocazia ideala de a va povesti reciproc noutatile. De asemenea, un catel te ajuta sa imbini de minune utilul cu placutul, relaxandu-va amandoi si lucrand la crearea unei relatii speciale intre voi.

 

  1. Adapteaza-te indiferent de vreme

Iubim soarele, insa ce ne facem atunci cand refuza sa isi faca aparitia si ploua? Ne adaptam, normal, si ne plimbam prin spatiile inchise.

Cu siguranta privesti circumspect ecranul in acest moment, neputand sa iti imaginezi despre ce este vorba. Ei bine, mall-urile si hypermarket-urile sunt locuri imense, numai bune pentru o plimbare. Cu toate acestea, rezista tentatiilor si ai grija la cheltuieli!

 

  1. Inlocuieste cat de des poti drumurile cu masina cu mersul pe jos

De ce sa te deplasezi din loc in loc cu masina, cand o poti face foarte bine si pe jos? Daca locuiesti intr-o zona aglomerata, este chiar o modalitate minunata de a economisi timp.

In situatia in care distanta este prea mare sau te grabesti, opteaza cel putin pentru mijloacele de transport in comun. In acest fel, ajungi la timp si reusesti sa faci intr-o anumita masura miscare. Este o metoda fantastica de a face sport si pentru femeile de peste 50 de ani.

 

  1. Nu uita sa te hidratezi

Apa ne mentine intregul organism viu si contribuie la buna lui functionare. Deci, nu-l priva de ea. Din contra, depaseste cei 2 litri de lichide in zilele cu plimbare in program.

Inainte cu cateva ore de a porni la drum, bea 1-2 pahare de apa in plus. Desi nu simti mereu, transpiri de fiecare data cand depui efort si pierzi astfel din cantitatea de apa. Asa apar adesea durerile de cap, ametelile si sentimentul de confuzie…

 

  1. Schimba-ti obiceiurile sedentare

Stai 8 ore pe scaun la birou si in pauze faci acelasi lucru, doar ca inlocuiesti munca cu verificarea conturilor de social media sau vorbitul cu colegii? E ceva clasic, insa nu si benefic.

Mai bine plimba-te prin birou sau iesi sa iei o gura de aer proaspat. Ia telefonul cu tine numai daca vrei sa suni pe cineva, altfel lasa-l in geanta si deconecteaza-ti mintea, respectiv ochii. Colegii, pe de alta parte, ii poti lua si va veti bucura de niste momente calitative impreuna.

 

Plimbarea este o placere nu doar pentru corp, ci si pentru minte si suflet. Acum stii, asadar, cum sa o folosesti in favoarea ta ca sa o transformi intr-un adevarat antrenament pentru incepatori.

Aminteste-ti doar ca sanatatea de durata are nevoie de mai mult sport, iar TonusApp este aici pentru femei, punand la dispozitie tot felul de programe interesante ce pot fi facute acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *