Afla ce obiceiuri alimentare sanatoase trebuie neaparat sa adopti

Auzim constant prin toate mediile de comunicare sintagme precum: „daca vrei sa fiti sanatosi, evitati consumul de x, y si z”. Aici pot fi incluse grasimile, zaharul si alte elemente din categoria unei alimentatii nesanatoase.

Insa rareori sunt promovate efectiv obiceiurile alimentare sanatoase. Sau cel putin nu sunt detaliate suficient pentru ca lumea sa le inteleaga si apoi adopte in propriul stil de viata.

Dorim sa schimbam acest lucru si sa te ajutam sa deprinzi obiceiuri ce iti vor fi utile si te vor motiva sa mergi mai departe in incercarea ta de a obtine silueta mult dorita. In cele ce urmeaza vei descoperi exact ce trebuie sa faci!

 

Afla ce obiceiuri alimentare sanatoase trebuie neaparat sa adopti

  1. Mananca dintr-o farfurie de marime potrivita

Este adevarat ca o masa echilibrata trebuie sa contina hrana sanatoasa, dar asta nu e tot. La fel de importanta este farfuria din care mananci. Cu cat aceasta este mai incapatoare, cu atat portia din ea va fi mai mare si cu siguranta vei manca mai mult.

Opteaza pentru o farfurie de dimensiuni medii si continutul moderat, fiindca e preferabil sa mananci putin si de mai multe ori decat mult deodata. Astfel, alimentele vor reusi sa fie descompuse si asimilate corect, nu se vor transforma direct in grasime.

 

  1. Nu mai praji alimentele

Uleiul face parte din mixul de nutritie si sanatate atunci cand nu este procesat termic. Odata folosit pentru prajit, el poate deveni toxic si scoate toate proprietatile pozitive din alimente.

De aceea, iti recomandam sa fierbi sau introduci la cuptor preparatele pentru mesele tale principale. In acest fel, vitaminele si mineralele vor ramane intacte, iar sanatatea ta nu va avea de suferit.

 

  1. Consuma multe fructe si legume

Probabil ai intalnit acest sfat peste tot. Ei bine, este cat se poate de autentic si, din pacate, neluat in seama. Studiile au demonstrat faptul ca majoritatea oamenilor consuma abia jumatate din fructele si legumele de care organismul are nevoie. Nu face aceeasi greseala, ci integreaza-le in alimentatia ta sanatoasa de zi cu zi.

Le poti consuma foarte bine chiar si la micul dejun. De exemplu, poti prepara o omleta extrem de gustoasa cu spanac, ceapa si ciuperci.

 

  1. Stabileste-ti un meniu saptamanal

Daca te gandesti la mancare numai in momentul in care ti se face foame, nu e de mirare ca te trezesti apoi cu farfuria plina de alimente nocive. Obiceiurile alimentare sanatoase se refera la intregul proces ce cuprinde mancarea, nu doar gatirea efectiva a acesteia.

Acorda-ti o ora in fiecare duminica pentru a pregati meniul pentru intreaga saptamana ce va urma. Vei observa ca vei fi mai relaxata dupa aceea si vei face alegerile alimentare pentru o nutritie corecta.

 

  1. Alege proteinele la pranz

In cazul in care mananci carbohidrati la pranz, vei vedea ca iti va fi foame in scurt timp. In schimb, daca te orientezi spre o masa bogata in proteine, vei fi satula o perioada mai indelungata. Asa ca nu vei mai fi tentata maxim la ora 15 sa iei o gustare, fie ea sanatoasa sau nesanatoasa.

In plus, energia ta se va mentine constanta ore intregi si te vei simti in forma maxima!

 

  1. Inlocuieste gustarile obisnuite cu unele sanatoase

O alimentatie sanatoasa si corecta cuprinde doua gustari pe zi. Prin urmare, nu este deloc gresit sa te rasfeti. Cu toate acestea, nu da iama in frigider sau la raftul de dulciuri al supermarketurilor.

Fa tot posibilul sa ai fructe proaspete la indemana si eventual taie-le din timp felii. Iti va fi mai usor sa le consumi atunci cand te va lua pofta de ceva gustos.

 

  1. Nu evita pestele

Ori de cate ori ai ocazia, inlocuieste carnea cu pestele. Pe langa proteine, acesta este bogat in grasimi sanatoase, cum este Omega 3. Corpul are nemaipomenit de multa nevoie de proprietatile sale nutritive, expertii sustinand ca ar trebui consumat cel putin de doua sau trei ori pe saptamana.

Evident, ar fi bine sa testezi mai multe tipuri de peste si sa iti faci un obicei alimentar sanatos din a-l consuma pe preferatul tau.

 

  1. Pastreaza distanta fata de programele si blogurile culinare

Poate fi relaxant sa vizionezi un program culinar la TV, insa totul trebuie sa aiba o limita. De ce? Pentru ca, vazand acele retete extraordinare cu mancaruri a caror aroma o simti deja inundandu-ti papilele gustative, nu vor reusi decat sa iti provoace foame. Bineinteles, acelasi lucru este valabil si pentru blogurile de profil ce iti fura privirea cu fotografii care mai de care mai spectaculoase.

Cel mai indicat ar fi sa te bucuri de aceste modalitati de petrecere a timpului liber numai dupa ce ai mancat. Iti garantam ca nu te vor afecta la fel de tare.

 

  1. Nu te ridica satula de la masa

Am stabilit deja ceva mai devreme ca sunt preferabile portiile mici in detrimentul celor mari. Asadar, nu te ridica satula de la masa.

Mananca pana ce simti ca a disparut senzatia de foame si esti in regula, nicidecum cu stomacul plin. In caz contrar, se va depune sub forma de grasime o mare parte din ceea ce ai mancat si totodata vei fi molesita, gata sa tragi un pui de somn. Nici nu e nevoie sa mai mentionam ca s-a zis cu productivitatea ta din urmatoarele ore…

 

  1. Acorda-ti timp cand mananci

Considera timpul petrecut la masa un timp al tau. Ia o pauza de la tot ce ai in jur si nu lasa nimic sa iti distraga atentia.

Un stil de viata sanatos contine o alimentatie lenta, care dureaza macar 20 de minute. Asta inseamna ca mintea ta are ragaz sa proceseze ceea ce se intampla si sa iti dea semnale clare cand e momentul sa te opresti din mancat. Organismul tau iti da toate raspunsurile, asculta-l!

 

Am putea vorbi mult si bine despre alimentatia sanatoasa, dar noi credem ca este de ajuns deocamdata. Adopta obiceiurile alimentare sanatoase explicate de noi si rezultatele benefice se vor vedea mai repede decat iti poti imagina!

Pentru a fi sigura ca mananci preparatele potrivite, TonusApp iti sta la dispozitie cu planuri nutritionale complete, ideale pentru orice obiective ai avea. Incepe acum cu Planul Alimentar START, care include varianta omnivori si varianta lacto-ovo-vegetarieni, si nu vei regreta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *