Impactul sportului asupra productivitatii

Obtine maxim de rezultate din partea echipei tale oferindu-le programe de fitness si nutritie care sa determine o crestere a productivitatii, stare de bine, energie si eficienta!

Exercitiul fizic imbunatateste activitatea in moduri multiple. A te mentine in forma optima este un aspect important pentru nivelul de productivitate. Persoanele cu au o alimentatie echilibrata sunt mai productive la birou. Sedentarismul si practicile alimentare nesanatoase incetinesc metabolismul si reduc productivitatea. Si atunci, ce solutii exista pentru cresterea eficientei si a productivitatii, in cadrul companiilor ?

O viata activa, cu sport si alimentatie, nu inseamna doar scadere in greutate, mentinere sau un trup frumos. O viata cu cu activitate fizica si atentie la alimentatie inseamna imbunatatirea  mai multor aspecte ale vietii, incluzand aici productivitatea la serviciu. Cand vorbim de productivitate, ne referim la modalitatea de a executa toate indatoririle zilnice si intr-un timp mai scurt. Criteriul de eficienta, mai exact. Cum se intampla acest lucru? Atunci cand efectuam exercitii fizice cu regularitate, creste volumul de sange catre creier, ceea ce produce o mai buna „prezenta” (constientizare a ce se intampla in jurul nostru), o atentie sporita, un focus crescut.

Cand ne antrenam, creste nivelul de serotonina, care ne ajuta sa gestionam mai bine starile de stres  si, daca este cazul, chiar sa luptam chiar impotriva anxietatii sau a  depresiei. Nu in ultimul rand,  imbunatatim imunitatea, luptand impotriva unor eventuale imbolnaviri si cu mai multe sanse de a le evita.

Majoritatea persoanelor de succes acorda o mare importanta sanatatii. De ce ? Pentru ca o activitate sportiva constanta inseamna o mai buna incredere in sine, un focus mai mare si o mai buna putere de concentrare catre indatoririle zilnice. O sanatate buna si activitate fizica regulata, alaturi de o alimentatie sanatoasa, asigura energie, o mai mare productivitate, o mai buna abilitate de rezolvare a sarcinilor de serviciu, reducerea stresului. Pe scurt, exista o relatie de cauzalitate intre exercitiul fizic si perfomanta profesionala.

Multe dintre companii au inteles impactul pe care activitatea fizica regulata il are asupra productivitatii, astfel incat au implementat programe diverse in randul angajatilor. Aceste programe genereaza o mai buna forta de munca, o mai mare coeziune a echipei si o gestionare eficienta a situatiilor de stres. Angajatii obtin  o mai mare stapanire de sine, o mai mare incredere in propriile abilitati  si o mai buna claritate in exprimare si negociere.

Companiile care ofera aceste beneficii angajatilor (programe personalizate de fitness si nutritie) au in vedere urmatoarele aspecte: 1) atragerea angajatilor competenti; 2) cresterea gradului de loialitate si 3) cresterea productivitatii angajatilor.

TonusApp ofera programe de fitness si nutritie personalizate in cadrul companiilor. Putem organiza programe speciale si workshopuri personalizate pentru angajati, astfel incat ei sa fie mai interesati in a-si indeplini sarcinile zilnice si mult mai performanti. Solicita-ne o oferta daca vrei sa ajungem in compania ta.

Vezi aici varianta audio a articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *