Ghid de activitati pentru cand #staiacasa

E un subiect pe care l-ai citit atat de mult in ultima perioada. Fiecare din noi incearca sa vina cu sfaturi care sa te ajute sa treci peste aceasta perioada, iar initiativa este laudabila. Activitatile sunt din cele mai diverse. Noi ne rezumam doar la trei lucruri:

Antreneaza-te. Mediteaza. Distanteaza-te.

Antreneaza-te

Nu doar pentru ca noi suntem TonusApp si pentru ca am promovat mereu sportul si viata sanatoasa. Ci pentru ca avem nevoie, in mod real, de miscare.
Trebuie sa intelegem ca, stand in casa, nu ne ajutam corpul. Si atunci putem contracara efectele facand sport. E bine pentru musculatura, pentru sistemul osos, pentru starea generala de sanatate si, mai ales, pentru claritatea mentala.
Sa nu uitam ca, facand sport, eliberam endorfine. Ne mentinem in forma. Ne destindem.
Nu e de neglijat nici partea estetica. Perioada sedentara inseamna kilograme mai usor de acumulat, mai ales atunci cand gatim mai mult, iar frigiderul este… atat de aproape.
Te sfatuim sa ramai in forma si, pentru ca noi credem ca we all need to do our part, ne-am gandit cum am putea face ceva pentru comunitate. Astfel, am decis ca, pentru o perioada limitata, programul Focus 5 sa poata fi achizitionat pentru suma de 5 lei.

Mediteaza

Alterneaza antrenamentele de cardio si forta cu ore de yoga. Incearca meditatia ghidata. Gasesti pe YouTube sau in aplicatiile de specialitate. Ai grija si de emotiile si mintea ta, nu doar de corp. E o perioada solicitanta pentru noi toti. Confuza. Avem nevoie sa ne relaxam, sa ne destindem, sa ne recapatam claritatea. Si sa stam in echilibru.

Distanteaza-te

Si nu, de data aceasta nu vorbim doar de distantarea sociala. Acesta ar trebui sa fie un fapt de la sine inteles si vital in aceasta perioada.
Distanteaza-te de tot ce e toxic. Indeparteaza-te de vestile proaste. Ramai informata, dar ia-ti informatiile din surse sigure. Cauta informatia pura, nefiltrata de altii.
Evita discutiile in contradictoriu, topicurile interminabile cu parerile celor neavizati.
Alege-ti doua ore pe zi in care sa stai departe de telefon. Evita supraaglomerarea online-ului. Citeste in perioada aceasta, incearca o noua reteta, joaca-te cu copiii, coloreaza intr-o carte. Orice te poate relaxa, desprinde, destinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *