Cum iti creste sportul productivitatea in business

Cand cariera e (cea mai) importanta, e usor sa treci cu vederea alte aspecte importante ale vietii: de la viata personala la sanatate. Petrecem mult timp la birou si renuntam de multe ori la timpul liber in favoarea carierei. In multe cazuri, aceste lucruri pot fi benefice pentru dezvoltarea noastra profesionala, insa, in mod categoric, acesta nu trebuie sa fie un stil de viata.
Ideal este sa imbinam cariera cu relaxarea, calatoriile si sa avem mereu timp pentru noi si sanatatea noastra. Si desi ultimul lucru pe care ti-l doresti seara, cand vii acasa de la birou, este sa te apuci de sport, noi te sfatuim sa o faci. Crede-ne, o sa iti placa la nebunie si vei vedea multiple beneficii, chiar si la locul de munca! Uite de ce:

Sportul te scoate din starea de confort

Daca credeai ca nimic nu e mai rau decat o sedinta de trei ore, la care nici macar nu voiai sa participi, incearca un maraton sambata dimineata, de la 6.
Prin natura sa, sportul are de multe ori calitatea de a ne scoate din zona de confort: ramanem fara aer la fiecare antrenament aproape si tot ne gasim motivatia sa terminam si ultima serie. Uram sa ne trezim dimineata, dar tot punem ceasul sa sune la 06.00 ca sa ajungem la sala. Febra musculara se simte la fiecare pas, dar tot nu amanam ora de cardio.
Fara sa ne dam seama, sportul ne motiveaza, ne face confortabile cu iesirea din confort, ne arata ca mai putem inca putin dupa ce am decis sa renuntam. Este, de fapt, un constant exercitiu de acomodare cu provocarile.

Sportul reduce stresul

Pentru multe dintre noi, ora zilnica de sport este ora de deconectare. Ora in care iti indrepti atentia asupra ta, a corpului tau, a felului in care se misca, a respiratiei. Adica o ora in care “eliberezi” mintea de orice alte ganduri. Ii dai o pauza binemeritata. In timp, asta inseamna mai putin stres, mai multa creativitate. Si, in final, productivitate.
Ora de sport poate sa insemne momentul tau de deconectare inainte de a incepe munca sau momentul tau de trecere si deconectare, de la task-urile zilnice la viata ta personala.

Spiritul de echipa

Daca practici sau ai practicat sporturi de echipa, intelegi mai bine dinamica si coeziunea unei echipe care are acelasi scop. Fie el la birou sau pe teren. Intelegi importanta si contributia fiecarui membru, felul in care te motiveaza, felul in care va ajutati sau va “cresteti” unii pe altii.
La fel, sportul este o lectie despre cum sa intelegi si sa imparti succesul, o lectie despre fair-play si incredere.

Program, rutina si organizare

Rutina de sport poate functiona ca o oglinda a vietii profesionale. Facand o paralela, stii ca antrenamentele tale sunt bine organizate pe grupe de muschi, pe tipuri de efort, pe serii, timp si numar de repetari. Intelegi ca asta iti creste eficienta, te ajuta sa iti atingi scopurile si rezultatele dorite.
Cu timpul, vei ajunge sa iti creezi acelasi tip de rutine si la munca. Iti vei organiza munca pe categorii si vei eficientiza, de fiecare data, procesele.

Sportul creste nivelul de energie si reduce nivelul de oboseala

O rutina de sport inseamna o viata activa si un corp sanatos. Adica mai putin disconfort fizic, mai multa energie, stare de bine.
In urma unor studii s-a dovedit ca si activitatile sportive usoare, precum yoga sau aerobic, pot creste nivelul de energie cu 20% si scadea nivelul de oboseala cu 65%.

Sportul ajuta la o mai buna concentrare

Stim cu totii ca activitatea sportiva ajuta la eliberarea endorfinelor. Acestea ajuta la a avea o stare generala mai buna, o atitudine pozitiva, claritate in idei si exprimare.
In plus, o rutina de sport contribuie la o inima sanatoasa, un somn mai odihnitor, stare a sanatii imbunatatita si cresterea nivelului de concentrare.
Cand ne antrenam, crestem fluxul de sange din creier, ceea ce ajuta la concentrare si vigilenta.

Daca te-am convins si vrei sa incerci, uita-te putin peste programele noastre de antrenament. S-ar putea sa iti placa mai mult decat crezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *