Beneficiile unui stil alimentar vegan

Aici, la TonusApp, respectam alegerea fiecarei persoane de a consuma (sau nu) produse de origine animala si alegerea unei diete vegane

Exista cateva beneficii pe care vrem sa le mentionam atunci cand vorbim de urmarea unei diete vegane (folosim termenul de “dieta” indicand o alegere determinata ca si timp, insa este perfect valabila si in cazul unui stil de viata vegan).

  • Dieta vegana este mai bogata in anumiti micronutrienti.

Odata ce elimini din alimentatie produsele de origine animala, renunti la consumul de carne dar si de alte produse cum sunt ouale sau lactatele. In mod evident, consumul celorlalte alimente (fructe, legume, seminte, leguminoase, oleaginoase, etc) va creste. Astfel ca, urmare logica, cantitatea unor nutrienti care ajunge in organismul nostrum va fi mai mare. Sunt studii care afirma ca dieta vegana poate aduce mai multe fibre, antioxidanti, potasiu, magneziu sau vitamintele A, C si E. In acelasi timp, in lipsa sursei de proteina animala, este bine de luat in calcul o suplimentare a vitaminei B12, fier sau acizi grasi esentiali.

  • Dieta vegana poate sustine scaderea in greutate.

Sunt multe persoane care aleg o alimentatie fara carne (sau produse de origine animala) in ideea de a scadea in greutate. Este adevarat ca multe persoane vegane au un IMC mai scazut decat cele non- vegane. Sunt studii care au aratat ca persoane vegane au scazut in greutate mai mult decat persoane care tineau o anumita dieta, chiar daca cele vegane nu au dat atentie numarului de calorii. Persoanele vegane tind, in mod natural, sa consume ceva mai putine calorii, asa ca se poate concluziona ca stilul de viata vegan sustine procesul de scadere in greutate.

  • Dieta vegana poate scadea nivelul de zahar din sange si imbunatati activitatea rinichilor.

Persoanele vegane par a avea un nivel mai scazut al zaharului in sange. De asemenea, inlocuirea proteinei animale cu cea vegetala poate avea beneficii asupra activitatii rinichilor.

  • Dieta vegana poate reduce riscul aparitiei unor anumite tipuri de cancer.

Potrivit Asociatiei Mondiale a Sanatatii, controlul anumitor factori, intre care dieta, poate preveni riscul de aparitie al unor tipuri de cancer. De exemplu, consumul regulat de legume poate reduce riscul de cancer colorectal. Evitarea anumitor alimente de origine animala poate reduce riscul aparitiei cancerului de prostata, san sau colon.

  • Dieta vegana poate reduce riscul de boli de inima.

Consumul regulat de fructe proaspete, legume si fibre este legat de un risc mai scazut al bolilor de inima (cu atat mai mult cu cat, in dieta vegana, alimentatia se bazeaza cu precadere pe ele). Studii arata ca persoanele vegane pot avea un risc de a dezvolta boli de inima mai scazut cu pana la 40%. Alte studii arata ca dietele vegane sunt mai eficiente in a reduce nivelul de zahar din sange si nivelul de LDL cholesterol, scazand, astfel, riscul de boli de inima

Dieta vegana are multe beneficii, adaugand aici si energie crescuta, stare generala de bine si focus. Noi va recomandam sa consultati un specialist inainte de a face o schimbare radicala si brusca in stilul dvs de viata, care sa va sustina in acest demers, pentru a asigura rezultate in conditii de sanatate, de durata si aport optim de nutrienti, necesari functionarii normale a organismului.

TonusApp a lansat Planul alimentar VEGAN, de o luna, care va poate ajuta sa construiti fundatia unui stil de viata sanatos. Vorbim de combinarea optima a proteinelor de origine vegetala, varietatea fructelor si legumelor pentru a obtine nutrientii necesari si echilibrarea planului de mese pentru o scadere in greutate efectuata corect, echilibrat, sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *