Avocado, fruct minune si superaliment

Este acum la moda consumul de avocado, dar asta este tot ce este?

Am decis sa povestim cate ceva din beneficiile avocado pentru ca voi sa decideti singure daca alegeti avocado in alimentatia voastra.

  • Avocado este relativ bogat caloric, la o prima vedere : 160 calorii pe suta de grame. Este, insa, bogat in grasimi monosaturate, continutul de carbohidrati este scazut, are multe fibre si aprox. 2% proteine.
  • Este bogat in grasimi monosaturate, importante pentru cresterea normala si dezvoltarea sistemului nervos central. Ne uitam mai ales la acidul oleic (componenta majora a uleiului de masline), un bun antiinflamator si care lupta eficient impotriva bolilor de inima sau a diabetului.
  • Are un continut scazut de carbohidrati este, deja, un avantaj. In plus, fibrele constituie proportia majoritara, ceea ce ne ofera o senzatie de satietate pe termen mai lung si sustine procesul de slabire.
  • Are un continut redus de zahar, imbogatind diversitatea formulelor in care putem il putem folosi in alimentatie: de exemplu, pentru a da o textura cremoasa in smoothie-uri, la fel ca orice alt fruct;
  • Are un indice glicemic scazut, care ne ajuta, de asemenea, la mentinerea unui nivel constant al glicemiei si, ca atare, la mentinerea/ scaderea in greutate.

An avocado a day keeps the doctor away ?

  • Este bogat si in minerale si vitaminele B, K, E si C : continutul de niacina ajuta la sanatatea sistemului digestiv, si a pielii. Un avodado contine aprox. 20 vitamine si minerale. Avocado este bogat in potasiu (are mai mult potasiu decat o banana), zinc (sustine sistemul imunitar), fier;
  • Este bogat in antioxidanti, astfel ca ne ajuta la sanatatea ochilor, mai ales odata cu inaintarea in varsta ;
  • Avocado ajuta la slabire: Avocado este bogat in fibre, are continut scazut de carbohidrati, un indice glicemic scazut ; consumand avocado, ne simtim satule un timp indelungat si, astfel, sustinem procesul de slabire.
  • Avocado are un gust bun, o textura cremoasa si este usor de folosit la multe preparate (de la feluri principale la deserturi si smoothie-uri) ;

Nu avem cum sa contestam calitatea de superaliment a avocado si nici nu ne dorim, astfel incat va recomandam sa includeti  in alimentatie avocado (in masura in care nu sunt impedimente medicale sau alergii). Il puteti consuma simplu sau in guacamole, salate sau alte retete absolut delicioase.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *