5 exercitii cu greutatea corpului pe care sa le faci acasa

Dupa o perioada mai lunga in care multi nu am facut atat de mult sport precum ne-am fi dorit, incepem sa ne revenim. E bine sa reincepem usor, cu exercitii simple, de baza, pe care le putem face cu usurinta acasa. Cele mai indicate, in orice situatie, sunt exercitiile in care lucram cu greutatea corpului.
In plus, acest tip de exercitii constituie baza tuturor antrenamentelor noastre si este bine sa ne asiguram ca le facem corect, fara sa suprasolicitam anumite parti ale corpului.
Astazi discutam despre 5 exercitii de baza si cum se executa corect.

Genuflexiuni – cum se executa corect genuflexiunie?

Poate in trecut inregistram recorduri personale la numarul de genuflexiuni efectuate. Poate inca o facem, dar e important sa ne acordam timp in orice moment al antrenamentului si sa ne asiguram ca executam exercitiile corect.
Asadar, cum se executa corect o genuflexiune?
Din pozitia normala, cu picioarele departate putin mai mult decat latimea bazinului, coboara flectand genunchii si du posteriorul catre spate. Mentine spatele drept si ai grija ca genunchii sa nu depaseasca varfurile picioarelor. Incordeaza abdomenul.
Revino in pozitia initiala impingand in calcaie. Incordeaza fesierii si adu bazinul usor in fata.

Fandari – cum se executa corect fandarile?

You know what they say… never skip leg day. Asa ca, haide sa vedem si un exercitiu de baza pentru picioare si fesieri.

Din picioare, flecteaza un picior la 90 de grade, in timp ce pe celalalt il duci in spate, tot la 90 de grade. Spatele se mentine drept, privirea inainte. Genunchiul din fata nu trebuie sa depaseasca varful picioarelor. Impinge in calcai pentru a reveni la pozitia initiala. Repeta si cu celalalt picior.

Plansa – cum se executa corect plansa?

Mai tineti minte moda cu plank challenge? Daca da, e un bun prilej sa ne amintim si cum se executa plansa corect.
Asaza-ta pe o saltea cu fata in jos, cu sprijin pe coate si varful picioarelor. Abdomenul ramane in permanenta incordat, trunchiul drept si in tensiune. Mare atentie sa nu cobori sau sa nu ridici bazinul.

Flotari – cum se executa corect flotarile?

Sentimentul pe care il ai cand reusesti sa inchei prima serie de flotari corecte nu se compara cu nimic altceva. Dar cum se executa corect o flotare?

Daca reusesti sa mentii plansa corect, adica avand corpul aliniat corect, stapanesti si postura de inceput pentru flotare.

Poti incerca doua variante:
Varianta usoara: la inceput, este mai usor sa faci flotarile in genunchi. Asaza-te pe o saltea de yoga si sprijina-te pe genunchi si palme, pastrand o linie dreapta a corpului. Apleaca-te spre sol flectand coatele. Impinge in palme ca sa revii la pozitia initiala.
Pastreaza corpul in tensiune pe toata perioada exercitiului. Ai grija sa nu ai bazinul mai sus sau mai jos de linia trunchiului.
Varianta dificila: daca ai mai mult antrenament, poti incerca varianta pe varfuri. Ai grija sa pastrezi mereu tensiunea si linia corpului dreapta.

Ridicari de picior – cum se executa corect ridicarile de picioare?

Este unul dintre cele mai simple, insa, si in cazul acestora, tehnica trebuie sa fie corecta.
Asadar, asaza-te pe saltea cu sprijin in palme si genunchi (in patrupedie). Mentine spatele drept pe tot parcursul exercitiului. Ridica un picior, mentinandu-l intins, avand calcaiul orientat catre tavan. Incordeaza fesierii la ridicare. Privirea este la un metru in fata. Adu piciorul inapoi in pozitie initiala. Piciorul se schimba dupa o serie de repetari.

In programul Start gasesti toate exercitiile integrate in antrenamente usoare, explicate si exemplificate video.

 

Daca vrei sa incerci unul dintre programele noastre, te asteptam aici!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *