10 alimente in lupta cu greutatea

Cam toate am dus, la un moment dat, o lupta acerba cu greutatea. Insa acum stim ca scaderea in greutate nu inseamna privatiuni, infometare sau eliminarea completa a unor alimente care, in speta, sunt sanatoase. Asa ca va recomandam cateva care va pot ajuta in acest demers.

Este adevarat ca, daca mancati aceste alimente, nu veti scadea automat in greutate. Insa, consumate cu masura, in combinatiile si cantitatile corespunzatoare, ele pot lupta cu grasimea si kilogramele in plus. Ca urmare, este recomandat sa le includeti in mesele dvs de zi cu zi, pentru ca va vor ajuta sa mentineti senzatia de satietate, sa reduceti consumul general de alimente si sa pierdeti in greutate, echilibrat si sustenabil.

Iata 10 alimente pe care vi le recomandam, care pot sustine eficient lupta cu greutatea.

Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc are aproape de doua ori mai multe protein decat alte iaurturi. Aceasta inseamna ca va dura mai mult pana va trece din stomac, sustinand senzatia de satietate. In plus, veti arde si mai multe calorii necesare digestiei proteinelor. Alegeti un iaurt cu un procent de grasime relativ scazut sau cu un continut scazut de zahar.

Quinoa

Quinoa este deja cunoscut ca alimentul minune. Cu 8g proteine si 5g fibre la 100g produs, plus micronutrienti importanti (zinc, fier, seleniu, vitamin E), quinoa este usor de gatit si poate fi asociata cu diverse legume, seminte sau nuci si proteina slaba. Nu uitati sa clatiti de cateva ori quinoa inainte de a o fierbe!

Scortisoara

Scortisoara este deja cunoscuta ca avand un impact in reducerea senzatiei de foame (sunt studii care sustin ca are un efect stabilizator asupra nivelului de zahar din sange). Adaugati-o in cafea, ceai sau iaurt, dar si in clatite, cottage cheese sau alte gustari.

Ceaiul verde

Exista studii care sustin ca ceaiul verde are capacitatea de a reduce grasimea prin stimularea organismului pentru a arde mai multe grasimi. Pentru efecte optime, beti ceai verde de cateva ori pe zi, preferabil cald.

Mere si pere

Merele si perele contin multa apa, dar sunt si bogate in fibre, astfel incat va vor tine mai mult timp de foame.

Cartofii dulci

Cartofii dulci au cam la fel de multe calorii ca si cartofii normali, insa, spre deosebire de acestia, sunt extrem de gustosi, nu au nevoie de prea multe garnituri (deci scapam de alte calorii in plus), sunt bogati in fibre, dar si in potasiu, beta- carotene si vitamin C.

Ouale

Un ou are cam 75 calorii, cu 7g proteina si este sursa de grasimi pe care o putem include in alimentatie, fara prea multe restrictii; oul a fost scos de pe lista cauzelor de crestere a colesterolului. In plus, daca il mancati la micul dejun, veti consuma mai multe calorii pentru digestia acestuia decat pentru digestia unui dejun bogat in carbohidrati.

Ovazul

Da, ovazul este si el invingator in lupta cu kilogramele, este bogat in fibre, poate fi consumat in multe feluri, este usor de preparat si va mentine senzatia de satietate vreme indelungata.

Fructe de padure

Afinele, zmeura, capsunele sunt bogate in apa si au multe fibre, in corelatie cu un numar redus de calorii. In plus, au un continut ridicat de antioxidanti si pot fi servite cu iaurt, branzaturi, salate, dressinguri, etc.

Avocado

Desi bogat in calorii si cu un continut mare de grasimi (da, din cele bune), avocado poate avea un mare impact in scaderea in greutate pentru ca mentine senzatia de satietate multa vreme, are un continut scazut de zahar, reduce colesterolul si este sarac in carbohidrati (majoritatea fiind fibre).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *